Kei-privé

 

 

Kei-Privé 13/14

Wilt u mij iets melden, geheim of niet geheim,

mail het me:

keiprive.keiebijters@keietoeters.nl

Druk op

en je zit weer bovenaan de pagina.

16-11-2014 - Afscheid van Prins Renevatio en Prinses Muscari.


Na een meer dan fantastisch seizoen werd met weemoed afscheid genomen van Prins Renovatio en Prinses Muscari. Na hun laatste polonaise was het dan toch echt voorbij en gaan Jaap en Marijke ieder op hun eigen manier zich inzetten voor de Keiebijters.
Raad van Elf vermaakt zich prima aan de waterkant.


Op het jaarlijkse dagje uit van de Raad van Elf op 18 oktober, stond dit keer een dagje aan de waterkant op het programma. Laat dat nou net de laatste mooie nazomerdag in de herfst zijn. Lekker zittend in het zonnetje werd er menige forel gevangen in een visvijver op de grens van Hillegom/Bennebroek.De 3 organiserende raadsleden hadden een vooruitziende blik, want na het vissen stond er een lekkere barbecue op het programma. De gevangen vis werd dus niet duur betaald en ging gelijk op het vuur, om daarna lekker opgepeuzeld te worden door de hongerige raadsleden. Nou ja op één na dan.....die had langs de waterkant al menig  rauw visje verorberd.

Keietoeters en Jochem Myjer vroeg uit
de veren voor haring en witte brood.


3 oktober, een memorabele datum waarop in een grijs verleden afscheid werd genomen van de Spanjaarden en Willem van Oranje met zijn Geuzen een triomfantelijke intocht maakte in Leiden en de bevolking kwam voorzien van witbrood en haring. De viering van dit "Ontzet"...

vind ieder jaar plaats in de sleutelstad met een uitgebreid programma waarvan een Reveille en het uitdelen van brood en haring 2 hoogtepunten van het programma zijn. De Keietoeters werden dit jaar alweer voor de 4e keer uitgenodigd om in alle vroegte het toestromende publiek te vermaken met hun klanken en het uitdelen van de genoemde haringen en witbroden muzikaal kracht bij te zetten.

Zo kwam het dat er zo rond kwart voor 6 een aantal auto's de parkeerplaats Haagweg op reden en de kapel leden zich slaperig door 2 busjes lieten vervoeren richting de net vernieuwde Breestraat. Achter het stadhuis wachtte de eerste (of waren het de laatste) feestgangers hen op.

Bij het zien van de instrumenten barstte de ietwat beschonken Leienaars uit in gezang over Ambulance, dansen en het welbekende " trio Ome Loek" kortom, het repertoire van god old Rubberen Robbie ligt nog steeds goed in het geheugen van de Glibbers!

De Keietoeters voelen dit soort feestelijkheden naadloos aan dus al snel schalde de klanken over de amper ontwakende stad die er in het ochtendgloren met een laaghangende mist sprookjesachtig uitzag. Uit alle hoeken kwam publiek aangelopen om deel te nemen aan de Reveille en zodoende de feestelijke dag te openen. 5 voor 7 zat het erop voor de kapel en konden de muzikanten aan de koffie in de oude Waag.

Een intense rij wachtenden stond daar al opgesteld om het witbrood en de haringen in ontvangst te nemen, de een met een emmertje, de ander een pannetje of een tas. Voor de Waag een rij marktkraampjes met een stuk of 40 dames die de haring schoon gaan maken ( je ontvangt de haring " vuil" dus met kop er nog aan) binnen lange tafels waarop 33800 haringen en 8700 broden lagen te wachten.

De heren van de 3 Octoober Vereeniging, getooid met slipjas, hoge hoed en paraplu zorgen ervoor dat alles ordelijk verloopt. 1 van deze heren is de bekende Leidenaar en cabaretier Jochem Meijer, bekend van het prachtige chanson Tralala Leiden. ( zoek maar eens op YouTube, prachtig nummer)

De Keietoeters kwamen natuurlijk goed beslagen ten ijs en hadden dit lied speciaal laten arrangeren voor de gelegenheid. Wat de Noordwijkerhoutse Wals is voor de Noordwijkerhouters is TralalaLeiden voor de Leienaars dus de waardering voor de kapel was groot toen het nummer de 1 e keer ten gehore werd gebracht. Jochem zelf liet zich niet onbetuigd en zong het nummer zelfs een keer onder begeleiding van de Noordwijkerhoutse muzikanten.

Na de ontvangst van de Burgemeester en zijn gevolg en het keuren van de haring speelde de kapel nog diverse Leidse krakers en kon om half elf de toeter weer in de koffer.

Wat een feestje, duizenden mensen op de been, prachtig weer en een gesmeerde organisatie. Leidens ontzet, je moet er geweest zijn om het te bevatten. De Keietoeters waren erbij en kijken nu al uit naar volgend jaar. De tekst en de klanken van Rubberen Robbie galmen nog na in menig hoofd en dan met name de slotzin...hebben we gelachen op die dag voor dierendag!Wij ontvingen het droevige bericht dat ons oudste lid is overleden.

Johan Janmaat

Johan was al sinds 1965 lid van de vereniging en kwam toen bij de
Raad van Elf. In 1974 ging hij de vereniging voor als Prins Pilarus.
Voor al zijn werk werd hij in 2008 onderscheiden tot ‘Lid van Verdienste’.
De laatste jaren stond hij zijn club voornamelijk bij vanuit het
Genootschap Ondersteunende Keiebijters. Tijdens activiteiten
en de rommelmarkten zagen we hem altijd wel even langskomen.

We zullen hem gaan missen.

We wensen familie en vrienden veel sterkte toe.

Carnavalsvereniging De Keiebijters van St. Bavo
De uitvaart zal plaatsvinden op maandag 15 september om
14:45 uur in de Dudokzaal van crematorium Westerveld
Duin en Kruidbergerweg 2-6 te Driehuis.

Er is na afloop gelegenheid tot condoleren.

Correspondentie-adres: Breesaapstraat 72, 1975 CC IJmuiden.

In memoriam: Cees van Zelst sr.

Ondanks zijn hoge leeftijd is toch nog zeer onverwacht overleden, ons lid

Cees van Zelst sr.

 Cees kwam in 1985 bij de vereniging als ‘Prins Kees van Oranje’.
Ruim 28 jaar is hij een betrokken lid geweest.

Jarenlang was hij raadslid bij de Raad van Elf, waarna hij
overstapte naar het Genootschap Ondersteunende Keiebijters.

Enthousiast als hij was heeft hij vele activiteiten georganiseerd.

Wij zullen hem missen!

We wensen zijn vrouw Ria, kinderen en verdere familie veel sterkte toe.

Carnavalsvereniging De Keiebijters van St. BavoDerde plaats voor Keietoeters bij Dollen tussen de Bollen 2014.

Het 14de boerenblaaskapellenfestival 'Dollen tussen de Bollen' in het centrum van Noordwijkerhout stond wel een beetje in het teken van Oranje. De WK-wedstrijd Nederland-Mexico werd na de prijsuitreiking onder toeziend oog van veel Oranje-fans op een groot scherm op De Steeg getoond. De weersomstandigheden waren dit jaar prima voor Dollen tussen de Bollen. Een lekker zonnetje, niet te warm en ondanks eerder voorspellingen viel er geen spatje regen en dat zorgde mede voor veel bezoekers. De organisatie van DTDB door de Koetillers zat weer goed in elkaar en de 12 kapellen zorgden voor de broodnodige gezellige muzikale klanken.

Aan het eind van deze dag mochten de Bierbengels uit Voorschoten als winnaar de wisselbeker in de handen nemen. Een mooie overwinning op een mooie, zonnige en gezellige Oranje-gekleurde dag in Kokkerhout. Van de Noordwijkerhoutse kapellen scoorden de Keietoeters met een mooie derde plaats het beste, Nix Dus behaalden een keurige achtste plaats. Klik hier voor alle uitslagen. Frits de Witt van blaaskapel 't is Keun uit Noordwijk werd winnaar van 'Muzikant van de dag'.

Klik hier voor meer foto's en een filmpje.

Van carnavalsprinsen naar keukenprinsen!


Afgelopen december kwamen de vier prinsenparen van de Kokkerhoutse carnavalsverenigingen in actie voor 'Het Glazen Huis' Noordwijkerhout. Ze verkochten overheerlijke diners waarbij de opbrengst van € 2211,- aan het goede doel werd geschonken. Vrijdagavond 14 maart was het zover en konden de gasten aan tafel in Restaurant Zegers aan de Herenweg.

In de middag waren Prins Carpenter van de Kaninefaaten, Prins Renovatio van de Keiebijters, Prins Will den 1e van de Vikings en Prins Moesico van de Duinknijnen samen met chefkok Gert-Jan Verheij van Restaurant Zegers, al druk bezig in de keuken met de voorbereiding van het diner (zie foto's). Maar om voor zoveel gasten te koken, zoals bij de verkoop van de diners beloofd, hadden de prinsen toch wel wat extra hulp nodig. Het personeel van Restaurant Zegers, maar ook Marijke Saase en Annemarie Schrama van de Duinknijnen uit De Zilk boden zich spontaan aan om de prinsen te helpen in de keuken.

De gasten werden om 18.00 uur hartelijk verwelkomd met een glaasje Prosecco door de vier prinsessen, Prinses Cabana van de Kaninefaaten, Prinses Vemica van de Duinknijnen, Prinses Muscari van de Keiebijters, Prinses Kate van de Vikings. De prinsen waren ondertussen in de keuken nog steeds druk aan het koken en de adjudanten werden ingezet om de gasten te voorzien van een drankje en later werd ook het diner door adjudanten aan de gasten geserveerd.

De prinsessen begaven zich onder de gasten en vertelde iedere keer welke volgende gang geserveerd zou gaan worden. De complimenten van de gasten over het heerlijke eten en de verzorging door de adjudanten vlogen over de tafels. Aan het eind van de avond kon iedereen terugkijken op een gezellige en heerlijke avond en was er ook nog eens goed gevoel bij iedereen dat men met deze avond ook nog een bijdrage had geleverd aan Serious Request van het Glazen Huis Noordwijkerhout.

Klik hier voor meer foto's op BON of klik hier voor de website van JP/Snapshot.

 

 

 

 


Het was weer een mooi jaar, nog even
nagenieten met de foto's en het filmpje.
Klik op de foto voor de fotowebsite
van fotograaf Marc van der Molen.


Filmpje Fruhschoppen 2014Carnaval 2014 van start met de kerkdienst en familiemiddag.

Klik hier voor de foto's vd kerkdienst van Marc vd Molen.Klik hier voor de foto's vd familiemiddag foto's van Marc vd Molen.
Succesvolle rommelmarkt in de feesthal.
Keietoeters "meest carnavaleske kapel" van het Lampegat.

Zondag 16 februari zakte de Keietoeters samen met de Raad van 11 en Prins Renovatio en Prinses Muscari, de rivieren af naar het Lampegat om daar een muzikale strijd aan te gaan in een kapellenfestival. In het Stadspaviljoen van Eindhoven (Lampegat tijdens Carnaval) vond voor de 42e keer. het traditionele Haone Boere Blaos festijn plaats. Dit kapellenfestival wordt jaarlijks georganiseerd door carnavalsvereniging d’Haone en is het grootste en oudste kapellenfestival van Zuidoost Brabant. De winnende kapel verovert een plaatsje op het vaandel van het Haone Boere Blaos Festijn.

Dit jaar was als thema gekozen voor: Bloed, Zweet & Haone en werd er door een vakkundige jury extra gewaardeerd als het thema centraal in het optreden voorkwam. Elk kapel kreeg de mogelijkheid om op te treden in de kleine en grote zaal. In het totaal deden er 17 kapellen uit heel Nederland mee en als verrassing was ook de Stadsprins aanwezig met het Stadshofkapel de Eendracht.

Na een middag vol verrassende optredens was het dan tijd voor de prijsuitreiking, de Keietoeters kregen hier onder een luid applaus en veel lovende woorden als “een hofkapel om trots op te zijn” en “feestmakers” de tweede prijs uitgereikt uit handen van de Stadsprins. Met deze ‘meest carnavaleske kapel’ prijs op zak vertrokken de Keietoeters uiteindelijk voldaan met de bus terug naar Kokkerhout.

Klik hier voor de foto's van Marc vd Molen.

Klik hier voor foto's van JP/Snapshot.

 Jaaaaa hooooor daar is ie weer....


Afgelopen zaterdag was er een Prinsenbal bij de Duinknijnen in de Duinpan in De Zilk. Prins Moesico en zijn Prinses Vemicia hadden de prinsenparen van de Kaninefaaten, Keiebijters en de Vikings uitgenodigd voor een gezellige avond in hun vernieuwde feestzaal. Voor de muziek zorgde de bekende band Nightlife, de Stropers en discotheek Music Wave voor een lekkere muzikale noot. De dansmariekes van de Duinknijnen en Keiebijters gaven verschillende prima optredens en dit alles bij elkaar was een heerlijk avondje uit.

Wat nog wel even door de andere Prinsenparen waronder Prins Renovatio en Prinses Muscari naar boven werd gehaald, was dat Prins Moesico bij hun bekend staat dat hij van lekker eten houdt. Ze vonden het jammer voor Prins Moesico dat de Duinknijnen geen boerenbruiloft organiseren, dit betekent dat hij ook geen boerenkool te eten krijgt. Dit vonden zijn collega's toch wel vervelend voor deze bourgondiër en daarom was er een boerenkoolmaaltijd die Prins Moesico op het toneel smakelijk verorberde (zie foto's).

De foto's zijn van Marc van der Molen, klik hier voor meer foto's.
Zou het er dan toch eindelijk van gaan komen?

Wethouder Knapp heeft tijdens de raadsvergadering van vanavond, aangegeven dat hij overeenstemming heeft bereikt met eigenaren (Parnassia-Bavo en Rivierduinen) over de invulling van het Bavo-terrein. Beide partijen hebben lange tijd over plannen onderhandeld, maar uiteindelijk is men er nu toch uit gekomen en zullen de plannen binnenkort voorgelegd gaan worden aan de raad. De gemeente stelde destijds een aantal voorwaarden aan de eigenaren voordat het plan zijn goedkeuring zou krijgen van de gemeente. Ten eerste zal er een rondweg aangelegd moeten gaan worden voordat er een nieuwe woonwijk verrijst en wil de gemeente dat de Kinderboerderij De Dierenhoeve, de Engelse Tuin en Het Pesthuis (met een uitbreidingsplan van de Keiebijters als verenigingsgebouw) in de plannen voorkomen.

Hierover zijn de partijen het dus eens geworden en dat heeft wethouder Knapp ook aan de stakeholders, de carnavalsvereniging De Keiebijters en kinderboerderij de Dierenhoeve, medegedeeld en die waren daar bijzonder aangenaam verrast mee. Wat de plannen dus precies gaan inhouden zal binnenkort besproken gaan worden in de betreffende commissievergaderingen.
Keiebijters bezoeken Winterfeest.

Afgelopen zondagmiddag was er weer het Winterfeest in Lisse, dit
keer had Prins
Renovatio en Prinses Muscari de maxi-dansgarde
meegenomen die een optreden gaven van de gardedans. Altijd
weer leuk  om te zien hoe de cliënten genieten van dit feest.

Voor meer foto's kunt u naar:
 het fotoalbum van Marc vd Molen.
 Dansmariekefestival in de Schelft 2014

Op zondag 12 januari gingen in een volle Schelft heel wat beentjes de lucht in op het dansmariekefestival van de Kaninefaaten. Dansgardes van diverse carnavals-verenigingen uit de regio en zelfs van ver daarbuiten gaven akte de présence. Natuurlijk waren de Keiebijters met hun mini en maxi dansgarde ook aanwezig en traden beide op met een garde- en showdans op en Prins Renovatio en Prinses Muscari  keken er met veel plezier naar hun meiden. Klik op de linkjes voor de filmpjes op You-Tube.

Mini dansmariekes Keiebijters
Klik hier voor het filmpje
van de gardedans
van de showdans

Mini dansmariekes Keiebijters
Klik hier voor het filmpje
van de gardedans
van de showdans

Voor meer foto's kunt naar de website:
 het fotoalbum van Marc vd Molen.Prinsenpaar aanwezig op de nieuwjaarsreceptie
van de gemeente Noordwijkerhout.

Op maandag 6 januari 2014 heeft het Prinsenpaar de
nieuwjaarsreceptie van de Gemeente NWH bezocht en
werden er over en weer de beste wensen uitgewisseld.
Jubilarissen gehuldigd op Eigen Avondje!

Tijdens een gezellig Eigen Avondje werden
Henk van der Ploeg > 33 jaar
Koos Verbeek > 11 jaar
in het zonnetje gezet vanwege hun
jarenlange inzet voor de Keiebijters, hulde!Prinsenparen zamelen € 2211,- in voor het Glazen Huis.

Na het gezellige en smakelijke succes en met een hele mooie opbrengst in 2012, zijn ook de prinsenparen van de Noordwijkerhoutse en Zilkse carnavalsverenigingen van dit jaar in actie voor Het Glazen Huis NWH. Ze hebben wederom overheerlijke diners verkocht, welke uitgeserveerd gaan worden op 14 maart 2014 bij Restaurant Zegers op de Herenweg. Een walk-in diner kostte slechts € 44,- p.p. incl. 5 consumpties. De opbrengst is, met dank aan Restaurant Zegers, was natuurlijk voor Het Glazen Huis NWH.
                       

Prins Renovatio en Prinses Muscari van de Keiebijters, Prins Carpenter en Prinses Cabana van de Kaninefaaten, Prins Will den 1e en Prinses Kate van de Vikings en Prins Moesico en Prinses Vemicia van de Duinknijnen konden aan de organisatie meedelen dat ze € 2211,- gaan overmaken naar het goede doel. Een fantastische actie welke uitgebreid gevierd werd, met een polonaise onderleiding van de Koetillers.Prinsenparen dineren voor Het Glazen Huis.

Keiebijters: Prins Renovatio en Prinses Muscari,
Kaninefaaten: Prins Carpenter en Prinses Cabana
(invalprinses Prinses Scarlet),
Duinknijnen: Prins Moesico en Prinses Vemicia.
Niet aanwezig Vikings: Prins Will den 1e en Prinses Kate.

Dinsdagavond 3 december zijn drie prinsenparen van de carnavals- verenigingen Kaninefaaten, Duinknijnen en Keiebijters (Vikings helaas verhinderd) bij jongerencentrum X-Out aan tafel geschoven voor een heerlijk diner, waarbij de opbrengst naar Het Glazen Huis Noordwijkerhout gaatDe jongeren van X-out hadden voor een mooi gedekte tafel en sfeervolle zaal gezorgd, waarbij het net leek alsof je in een culinair restaurant bevond. De jongeren verzorgde onder begeleiding van een José Westdijk van Humpy's Palace een 3-gangen diner, wat volgens de prinsenparen en hun adjudanten heerlijk smaakten.

De X-out jongeren stonden ook zelf in de bediening en wat hen zo voor de eerste keer prima afging. De prinsenparen en de overige bezoekers van het diner waren na afloop zeer te spreken over het gebeuren en doneerden heel graag een bedrag, wat allemaal ten goede komt van
Het Glazen Huis Noordwijkerhout welke van 20 tot en met 22 december op de Steeg weer actie voert.


Meer foto's: Prinsenparen dineren voor Glazen Huis NWH (klik hier)!

 Prinsenpaar op bezoek bij de 44-jarige Vikings.

Op zaterdag 30 november gaf ons Prinsenpaar acte de presence,
op het jubileum feessie van de 44-jarige Vikings in Café Enjoy.Statiefoto's bij Steven Bemelman.

Klik hier de foto van het Prinsenpaar.Prins Renovatio en Prinses Muscari
het 49e Prinsenpaar der Keiebijters!

Tijdens de intieme, gezellige Prinsbekendmaking afgelopen zondag in het CAT-gebouw op het BAVO-terrein presenteerde carnavalsvereniging de Keiebijters als laatste in onze gemeente haar nieuwe Prinsenpaar. Bij de cliënten en bewoners van Het Raamwerk en Rivierduinen was de carnavalskoorts de laatste weken alweer flink gestegen. Samen met de Keiebijters, personeel en vrienden beleefden ze een heerlijke middag. Tijdens het volle middagprogramma werd uiteraard eerst afscheid genomen van de 48e Prins der Keiebijters. Na een druk jaar komt er een einde aan de prachtige regeerperiode van Prins Hubertus en Prinses Diana. Hun hoogtepunt was, naast alle gebruikelijke carnavalsactiviteiten, de innige samenwerking met de andere Prinsenparen. Nog eenmaal liepen ze enthousiast hun polonaise.

In een stunt, waarin de hoofdrollen gespeeld werden door leden van de OKB (Ondersteuning Keiebijters) werd de zaal omgetoverd tot een bouwplaats en gingen de werklui aan de slag. Omdat dit de nodige overlast gaf vroeg de ceremoniemeester, waar men dan wel mee bezig was. Het bleek een oefening te zijn voor de mogelijke verbouwing van het Pesthuis in de toekomst. De werklui werd verstaan gegeven het pand te verlaten.

Na het opruimen bleef één OKB’er staan, die meteen werd aangekondigd als de 49e Prins der Keiebijters. Tot ieders verbazing kwam Jaap van der Wiel als nieuwe Prins tevoorschijn. Toch is dat niet zo toevallig want Jaap is een ZZPer en werkzaam in de bouw. Zijn vrouw Marijke, werkzaam als persoonlijk begeleider op Het Raamwerk, werd snel daarna ook naar voren begeleid door twee raadsleden. Hierna werden ze officieel beëdigd.

Jaap en Marijke zullen als Prins Renovatio en Prinses Muscari de Keiebijters vertegenwoordigen in de optocht en alle andere activiteiten voor cliënten, bewoners, personeel en vrienden van Het Raamwerk en Rivierduinen.

Felicitaties waren er van alle andere verenigingen uit Kokkerhout, die allemaal hun nieuwe Prins en Prinses afgevaardigd hadden naar deze middag. Na het maken van de foto met alle Prinsenparen is het carnaval weer compleet en kon het feest beginnen.

    Het fotoalbum van Marc vd Molen klik hier en filmpje Cees van Zelst.