Kei-privé

 

 

Kei-Privé 14/15
 

Wilt u mij iets melden, geheim of niet geheim,

mail het me:

keiprive.keiebijters@keietoeters.nl

Druk op

en je zit weer bovenaan de pagina.

15-11-2015 - Afscheid van Prins Stone en Prinses Jagger.


Om 14.41 uur werd er afscheid genomen van het 50e Prinsenpaar, Prins Stone en Prinses Jagger. Zij zijn voorgegaan in een prachtig carnavalsjaar en hadden nog graag een jaartje doorgegaan maar The Rolling Stones zongen het al vele malen 'You can’t always get what you want'.... Er was nog wel een verrassing voor Prinses Jagger, de enige echte Mick Jagger, Keith Richard en Ron Wood traden net als bij de bekendmaking nog eenmaal op maar nu met het nummer 'The end'. Prins Stone werd bij zijn afscheid ontdaan van zijn prinselijke versierselen en daarna mocht hij gelijk weer aan het werk. Hij nam gelijk zijn eerdere taak als ceremoniemeester weer op en kreeg de microfoon van ceremoniemeester Ronald Kat. Daarmee was het ook einde van het 50ste jaar van de Keiebijters.

 Wandelaars genieten van mooie lentedag
bij de eerste 'Halfvastenwandeling'.


Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje werd afgelopen zondag door ruim 100 wandelaars meegedaan aan de eerste Halfvastenwandeling door Noordwijkerhout. De gemeente Noordwijkerhout (genomineerd als Wandelgemeente van het jaar 2015) stimuleert een gezonde en actieve leefstijl onder inwoners.

De Sport- en Beweegcoaches helpen daarbij en samen zorgen zij voor een beweegaanbod tijdens en na schooltijd, bij de sportvereniging, in de woonomgeving of in de zorginstelling. De beweegcoaches van 'Noordwijkerhout in Beweging' hadden de carnavalsverenigingen in Noordwijkerhout benaderd of zij op een ludieke wijze 'bewegen' op de agenda wilden zetten.

Carnavalsvereniging de Keiebijters reageerde hier enthousiast op en ging de samenwerking met onder andere de Beweegcoaches aan. Het resultaat was een eerste Halfvasten-wandeling om de ´kater´ (het logo van de Keiebijters) eruit te wandelen.

De route was uitgezet in samenwerking met de wandeltak AV-NSL. Er waren 2 afstanden: één korte van 5 km voor recreanten en een langere van 10 km voor gevorderden door Noordwijkerhout.

Naast de wandeling werden er een aantal leuke activiteiten georganiseerd. Allereerst zorgden de dansmariekes van de Keiebijters en de Keietoeters er voor dat de spieren met een heuse polonaise goed opgewarmd werden.

Halverwege de wandeling was er gelegenheid om in het theehuis van kinderboerderij de Dierenhoeve even bij te komen met een versnapering. Een paar kilometer later kon men in de Schelft onder leiding van de beweegcoach Andreas Niessl stabiliteitsoefeningen doen, deze waren goed voor de buik- en rugspieren en georganiseerd door Optisport Health Club.

Terug in het centrum van het dorp werd de lopers in de Dorpsstraat verrast met de muzikale klanken van de Keietoeters. Tijdens de gehele wandeling moesten de wandelaars zich bij de 5 posten melden voor een stempel en dat leverde na afloop weer een gratis kopje koffie op.

De prinsenparen van de Duinknijnen, Tulpkabouters en Keiebijters hadden zich bij de stempelposten opgesteld en daar konden de wandelaars meedoen aan de spelletjes om na afloop kans te maken op mooie prijzen. Er moesten vragen beantwoord worden zoals hoe heten de prinsessen van de 11 Keiebijters Prinsen, wie kan er het beste darten en wie loopt er het beste de hindernisbaan met een ei op een lepel.

Na afloop was er een gezellig samenzijn in de verenigingsruimte van de Keiebijters en werden de prijzen uitgereikt van de drie spelletjes van onderweg. De hindernisbaan met het ei werd het beste gedaan door Jelle Kool en daarmee verdiende hij een etentje die geheel verzorgd zal gaan worden door Prins Tulpie en Prinses Ferrari van de Tulpkabouters.

Prins Holiday en Prinses Sunshine van de Duinknijnen reikte de prijs uit aan de beste darter Erik van der Voort, hij kreeg uit handen van het Zilkse prinsenpaar het dartspel. Prins Stone en Prinses Jagger hadden een mandje vol met Keiebijters gadgets en die was voor (Viking) Marco Schelvis, hij had de meeste namen goed van alle 11 prinsessen van de Keiebijters.

Klik hier voor foto's op Blik Op Noordwijkerhout.
Helaas hebben we dit jaar afscheid moeten
nemen van drie kanjers van Keiebijters,
Frans Luijten - Laurens Turnhout - Bert Cornet

Carnaval 2015 bij de Keiebijters was weer top!

Hoffotograaf Marc vd Molen
klik hier voor de Keiebijters fotowebsite.Carnaval 2015 bij de Keiebijters van start gegaan.

 

Afgelopen weekend hebben de eerste activiteiten van de Keiebijters plaatsgevonden in de Feesthal op het Bavo-terrein. Als eerste was daar zaterdag overdag een druk bezochte rommelmarkt.

Zaterdagavond vond de Rock en Bluesavond plaats met de bands Electric Blues en The Alberts Mooney's. Klik hier voor het verslag en de foto's op Blik Op Noordwijkerhout.

Zondagmiddag vond de eerste echte carnavalsactiviteit plaats, een gezellige familiemiddag met optredens van de Voice-Kids Bart Weijers en Guusje Schuit en onze eigen Keietoeters en dansmariekes. Klik hier voor de foto's van deze middag.

Vanaf donderdagavond gaat het carnaval weer door, klik hier voor het programma.
Keiebijters op bezoek bij 33 jaar dansgarde Duinknijnen.

Zaterdagavond 31 januari was het goed toeven in een lekker gevulde Trefcentrum de Duinpan in De Zilk. Daar werd het jaarlijkse Prinsenfeest gehouden van de Duinknijnen. Alleen dit jaar had het een speciaal tintje, de dansgarde vierde op deze avond dat zij 33 jaar geleden hun eerste danspasjes deden.

Er was voor deze avond een heus senioren-dansgarde-museum ingericht met foto's, krantenknipsels, video materiaal en oude kleding, wat op deze avond op veel belangstelling mocht rekenen. Op een oproep aan oud-dansmariekes en begeleiding voor een reünie, werd veel gehoor aan gegeven want het merendeel van de 96 uitnodigingen waren aanwezig.

Prins Holiday en Prinses Sunshine hadden voor het Prinsenfeest ook nog gasten uitgenodigd, van de Keiebijters waren daar Prins Stone en 'Prinsessen Jager en Jagger'. De dansgarde van de Keiebijters verzorgde net als de huidige dansgarde van de Duinknijnen voor wervelende dansshows. Voor meer foto's klik hier.
'Prinsenuurtje' carnavalsverenigingen loopt iets uit!

Dit jaar waren Prins Holiday en Prinses Sunshine gastheer, het intieme gebeuren vindt volgens traditie altijd plaats bij het Prinsenpaar van de Duinknijnen thuis in De Zilk. De besturen van de vier carnavals- verenigingen (Duinknijnen, Kaninefaaten, Keiebijters en dit jaar de eerste keer voor de Tulpkabouters) van Noordwijkerhout en De Zilk waren daarbij ook aanwezig.

Het Prinsenpaar der Duinknijnen, Prins Holiday en Prinses Sunshine, reikten aan alle aanwezige gasten hun persoonlijke onderscheiding uit.

De pr-commissie van de Duinknijnen hadden op deze avond een verrassing voor hun Prinsenpaar. Ze kregen uit handen van vormgever en opmaker Martin Zethof de Duinknijnen-varia 2015 uitgereikt. Dit prachtige programmablad staat weer 56 pagina's vol met informatie over het komende carnaval en zal vanaf nu worden verspreid onder de Zilkse bevolking.

Het is altijd weer een leuk samenzijn en een traditie die nog lang volgehouden zal worden daar in De Zilk. Deze avond wordt het 'Prinsenuurtje' genoemd maar het werd 'tot in de kleine Prinsenuurtjes', maar je hoort niemand klagen!!!
1e prijs showdans voor dansgardes
bij NDO wedstrijd Nieuwveen.

Op zondag 18 januari vielen de dansgardes van de Keiebijters in de prijzen bij de NDO wedstrijd in sporthal ‘de Ringkant’ te Nieuwveen. Samen met andere verenigingen streden de meiden voor de beste plaats. Allen lieten zien dat zij het hele seizoen hard hadden getraind...

op hun dansen. De mini dansgarde moesten in de ochtend optreden. Na de make-up, rekken en strekken en het nog even doornemen van de dans mochten zij de jury laten zien wat ze konden. De mini dansgarde zette een geweldige garde dans neer waar zij uiteindelijk de 3e plaats mee behaalde.

Vervolgens maakte zij zich in korte tijd op voor hun showdans Marilyn Monroe. Het was weer een schitterde show waarin alle meiden straalde. Tot grote vreugde behaalden zij met deze dans een welverdiende 1e plaats.

De Maxi dansgarde waren in de middag aan de beurt om hun dansen te laten zien. Als eerste dansten zij de garde dans waarmee ze een 4e plaats mee pakte. De meiden spetterde het podium af met hun showdans Memphis. Ook deze showdans werd beloond met 1e plaats.

Aan de kant werden de dansgardes toegejuicht door Prins Stone en Prinses Jagger. Het was goed te zien dat de Prins en Prinses genoten van de optredens van hun dansgardes. Carnavalsvereniging de Keiebijters kunnen met deze resultaten weer trots zijn op hun dansgardes.

Voor meer foto's klik hier. 

Prinsenpaar doet 'gullegeversrondje' in Kokkerhout!


Prins Stone en Prinses Jagger van de Keiebijters maakten zaterdag een rondje om en in Kokkerhout. Samen met hun 1e adjudant Martijn Bijlemeer kwamen zij allerlei leuke mensen en sponsors tegen en schoot adjudant Henk Nulkes een aantal mooie plaatjes. Allereerst togen zij naar
Bloemenhoek

Onderweg naar het centrum kwamen zij Marieke tegen. Als vriendin van Prinses Jagger en zus van adjudant Martijn werd snel een kiekje gemaakt. In de Zeestraat aangekomen werd het kleurrijke stel gevraagd te poseren voor een voorbijganger, die graag een exclusieve foto van het Prinsenpaar wilde hebben.

Bij Keurslagerij Koot werd een sponsorpas plus Gebeitelde Kei overhandigd aan de sympathieke vleeshouwers. Even later liepen ze gelegenheidsadjudant Bart van Teijlingen tegen het lijf voor Café Het Feest van Harry.

Deze broer van Prinses Jagger wordt op maandagavond 16 februari tijdens het carnaval bij de Keiebijters op de Apres Ski Party door de gastvereniging de Tulpkabouters uitgeleend aan Prins Stone en Prinses Jagger.

Bij de Witte Kerk een ontmoeting met een erudiete Dick Willemse van de gelijknamige snackbar. Dick is een echte fan van de Keiebijters. Even later ontwaarde Prins Stone in de Havenstraat Jacques Janssen. In 1990 zorgde dit voormalig Hoofd Verplegingsdienst er persoonlijk voor dat Gerard Kuijpers (Prins Stone) een aanstelling kreeg op Sancta Maria. Een daad met vele gevolgen!

Ook dit jaar zal Kapsalon Voluum er voor zorgen, dat de Prinses der Keiebijters opzien baart met een prachtig kapsel.

Na nog even bij Suzanne´s Feestshop gecontroleerd te hebben, wanneer het carnaval nou precies echt begint, werd er bij lunchroom Arthur een lekker kopje koffie genuttigd.

Buiten liep Prins Jagger ook nog oom Peter, een echte Rolling Stonesfan en sponsor, tegen het lijf.

Op de terugweg naar de Residentie kwamen ze uiteindelijk nog Ria Lucassen, tante van adjudant Martijn en voormalig uitbaatster van Hotel/Café van der Geest tegen. Aangezien Ria binnenkort jarig is, mocht zij ook als laatste op deze mooie dag op de foto met Prins Stone en Prinses Jagger.


 

Dansmariekes nemen deel aan dansmariekefestival.

Vandaag zondag gingen in een volle Schelft heel wat beentjes de lucht in op het dansmariekefestival van de jubilerende 55-jarige Kaninefaaten. Dansgardes van diverse carnavalsverenigingen uit de regio en zelfs van ver daarbuiten gaven akte de présence. Alle dansgardes van...

de Noordwijkerhoutse en Zilkse verenigingen waren dit jaar ook weer compleet aanwezig op deze middag, Duinknijnen, Kaninefaaten en van de Keiebijters. Maar liefst 52 dansen waren er te bewonderen, maar het was geen straf om naar al die mooie, leuke, grappige, spectaculaire optredens te kijken.

Het dansmariekefestival vindt niet in wedstrijdverband plaats, maar is puur bedoeld om de kunsten te vertonen. Een deskundige jury keek echter over de schouders mee en voorzagen de dansmariekes van positieve feedback.
Voor meer foto's klik hier.

Voorafgaand aan het festival komen de Prinsenparen van alle deelnemende verenigingen voor een gezellig koffie- en kennismakingsuurtje bijeen in de toneelzaal van de Schelft. Op de groepsfoto (van JP) kunt ze allemaal bewonderen.


 Dansmariekes overhandigen 1e exemplaar
'Gebeitelde Kei'
aan 50e Prinsenpaar der Keiebijters.

 

Afgelopen dinsdag bezocht het 50e Prinsenpaar der Keiebijters, Prins Stone en Prinses Jagger, een training van hun dansmariekes. De meiden zijn druk in voorbereiding voor het carnaval, maar zeker ook voor het dansmariekefestival van de Kaninefaaten op zondag 11 januari in De Schelft. Wat het Prinsenpaar niet wist dat het bezoek eigenlijk een vooropgezet plan was, door de adjudanten en de media-groep van de Keiebijters.

Prinses Jagger is een 'oud' dansmarieke en is al een paar jaar begeleidster van de beide dansgardes en daarom kreeg het 50e Prinsenpaar uit handen van de dansmariekes het 1e exemplaar van de Gebeitelde Kei overhandigd. Het is wederom een prachtig carnavalsmagazine geworden, met dank aan Marc van der Molen en zijn mensen.
Kerstman bezoekt disco Raamwerk.

Iedere maand wordt door leden van de Keiebijters een
discoavond verzorgt voor cliënten van het Raamwerk.

In de laatste disco van 2014 kwam plotseling een kerstman
met het juiste postuur op bezoek. Het vreemde was wel
dat hij geen ho, ho, riep als een echte kerstman maar

'God zij geprezen"... heel bijzonder!Meerlandenfonds schenkt € 700,- aan De Keiebijters

 

Onze lieftallige Prinses Jagger ging op donderdag 11 december naar het hoofdkantoor van de Meerlanden in Rijsenhout om daar uit handen van wethouder Hans Knapp een cheque van 700 euro in ontvangst te mogen nemen. Door een gevalletje griep was Prins Stone helaas verhinderd, maar zijn taak werd meer dan prima overgenomen door Prins DOP, die op zijn beurt weer geassisteerd werd door adjudant Ron van Het Raamwerk. De Keiebijters bedanken Meerlanden voor deze mooie geste. De Keiebijters gaan het geld gebruiken voor het vervoer van cliënten van buiten Noordwijkerhout, zodat ze naar de feesthal kunnen komen om carnaval te vieren.
Liedfestival leverde weer twee keurige tweede plaatsen op.

Trio 1+1+2 - De sleutel van Kokkerhout
 

Zoals ieder jaar doen er altijd leden van de Keiebijters/Keietoeters mee aan liedfestival van de Kaninefaaten. En ook dit jaar leverde dat weer twee mooie tweede plaatsen op, u kunt ze nogmaals bewonderen tijdens het carnavalsseizoen in de feesthal van de Keiebijters.


Ik en me broer - Carnaval in Kokkerhout


Foto's Marc van der Molen, klik hier.Keietoeters blazen zich in Kabbelgat warm voor het carnaval.

Afgelopen zaterdagavond zijn de Keietoeters op bezoek geweest bij Carnavalsvereniging Goud van Oud in Delft. Deze stad heet met carnaval 'Kabbelgat' en de Keietoeters waren uitgenodigd om het boerenbal met hun klanken op te vrolijken.

Nadat 'Z.D.H. Prins Willem 1e' van Goud van Oud de 19e Bok van Goud van Oud en de stadsprins van Delft Z.D.H. Prins André den 1e Kabbelaar 39e gereed waren, werden zij op de eigen Keiebijters-mars naar binnen geblazen. Na alle plichtplegingen speelden de Keietoeters hun nieuwe serie en daarmee werd het feest op gang gebracht.

Na een kleine (bier)pauze werd er door de Keietoeters nog een feestserie neergezet. Beide optredens werden erg gewaardeerd door de uitzinnige boerenbevolking van Delft. Nog even de munten opgemaakt vertrokken de Keietoeters moe maar met een zeer leuke avond achter de rug weer naar het Kokkerhoutse.

De conclusie...de Keietoeters zijn lekker aan het warm blazen voor het komende carnaval in de feesthal van de Keiebijters.

Foto's hoffotograaf van CV Goud van Oud, klik hier.

 Keiebijters bezoeken 55-jarige Kaninefaaten.

Carnavalsvereniging De Kaninefaaten vierde zaterdagavond 22 november hun 55-jarig jubileum met eerst een receptie en daarna een spetterend feessie voor heel veel bezoekers.

Tijdens de receptie ontvingen Prins Valentijn en Prinses Baccara en het bestuur van de Kaninefaaten vele felicitaties. Een flink aantal bevriende carnavalsverenigingen uit het Kokkerhoutse en daarbuiten gaven acte de présence, waaronder de Bokken uit Voorhout, de Saksen uit Sassenheim, de Noortukkers uit Noordwijk, de Gaapstokken uit Lisse, de Cascarvieten uit Alphen a/d Rijn, de Plasduikers uit Langeraar, de FMN de Federatie Midden Nederland.

Uit het Kokkerhoutse de Keiebijters met onze Prins Stone en Prinses Jagger , de Babyfaaten, Koetillers, en de Duinknijnen met de Stropers uit het Zilkse.

Vele lovende woorden werden er overgebracht en cadeautjes geschonken aan de jubilerende carnavalsvereniging, maar er werd maar liefst drie keer tijdens de receptie een tegenprestatie verlangd van de Raad van Elf van de Kaninefaaten. Ze werden aangespoord om een polonaise te gaan lopen...... maar dat is toch niet zo vreemd voor een carnavalsvereniging????

De foto's staan op de volgende websites:

Blik Op Noordwijkerhout, klik hier.

Foto's Marc van der Molen, klik hier.

Foto's JP/Snapshot, klik hier.
Alle prinsenparen Noordwijkerhout en De Zilk 2014-2015.

V.l.n.r.

Prinses Paris (Wies van Saase) Prinses der Dwergknijnen

Prins Vegas (Jort van Haaster) 23e Prins der Dwergknijnen

Prinses Sunshine (Patricia de Jong) Prinses der Duinknijnen

Prins Holiday (Harry de Jong) 47e Prins der Duinknijnen

Prins Stone (Gerard Kuijpers) 50e Prins der Keiebijters

Prinses Jagger (Suzanne van Teijlingen) Prinses der Keiebijters

Prins Valentijn (Herman van der Burg) 55e Prins der Kaninefaaten

Prinses Baccara (Ingrid Duivenvoorden) Prinses der Kaninefaaten

Prins Piero (Piet Heemskerk) 48e Prins der Babyfaaten

Prinses Pearl (Daphne Brouwer) Prinses der BabyfaatenPrins Stone en Prinses Jagger 50e Prinsenpaar der Keiebijters.

Als laatste carnavalsvereniging in onze gemeente presenteerden De Keiebijters van Sint Bavo vandaag hun kersverse Prinsenpaar. In aanwezigheid van vele cliënten, bewoners en personeel van Het Raamwerk en GGZ Duin- en Bollenstreek plus de nodige vrienden en sponsors was het gezellig druk in het CAT-gebouw aan de Anemoonweg.

Zoals alle jaren zorgde de aanwezigheid van alle nieuwe Prinsenparen van de bevriende verenigingen voor een grootse carnavalssfeer. Om iedereen te kunnen goed te kunnen ontvangen werd de extra overkapping op het terras zondagochtend in alle vroegte weer aangebracht door de bouwers van de OKB. Al enige jaren kunnen de Keiebijters op deze manier hun nieuwe Prinsenpaar presenteren, maar een nieuwe huisvesting wordt steeds meer wenselijk.

Na een meer dan fantastisch seizoen werd met weemoed afscheid genomen van Prins Renovatio en Prinses Muscari. Na een laatste polonaise was het dan toch echt voorbij en gaan Jaap en Marijke ieder op hun eigen manier zich inzetten voor de Keiebijters.

Rond 15.11 uur kondigde de ceremoniemeester aan dat het tijd werd om de 50e Prins der Keiebijters te gaan bekendmaken. De thema’s bij de carnavalsavonden komend seizoen in de Feesthal zijn Fifties, Sixties and Seventies. De Rolling Stones bestaan ook 50 jaar.

Drie prins-kandidaten mochten zich bewijzen door een nummer van 'de Keien' te playbacken, waarna de jury bestaande uit Prins Valentijn en Prins Holiday de winnaar Hans van Teijlingen aanwezen. Hierna werd van achter uit de zaal de nieuwe Prinses naar het podium begeleid. Groot was de verrassing, dat het zijn dochter Suzanne bleek te zijn. Vader en dochter als Prinsenpaar.

De verbazing was echter compleet op het moment dat de Prinses voorzitter Gerard Kuijpers herinnerde aan een belofte aan haar gedaan dat hij ooit aan haar zijde voor het Prinsschap zou gaan….en zo geschiede!

Als Prins Stone en Prinses Jagger zullen zij een halve eeuw Keiebijters voorgaan. Duidelijk is dat beiden grote fans zijn van de Rolling Stones, maar ook allebei sinds 1998 ware Keiebijters zijn.

Na felicitaties van vele aanwezigen liepen zij hun eerste polonaise met de Keietoeters en konden ze genieten van de eerste nieuwe dansen van de dansmariekes. Het ene paar gaat, het nieuwe paar komt en het carnaval gaat, ook bij de Keiebijters, gewoon weer door!

Gegevens Prins Stone:
Gerard Kuijpers, 61 jaar jong en al 25 jaar werkzaam bij GGZ Duin en Bollenstreek (Rivierduinen). Lid van de Keiebijters sinds 1998, diverse functies, recentelijk voorzitter

Gegevens Prinses Jagger:
Suzanne van Teijlingen, 24 jaar oud en werkzaam als assistent/accountant bij Van Duyn Van der Geer in Noordwijk. Lid van de Keiebijters sinds 1998, waarvan 13 jaar dansmarieke, daarna begeleiding dansmariekes.

De foto's staan op de volgende websites:

Blik Op Noordwijkerhout, klik hier.

Foto's Marc van der Molen, klik hier.

Foto's JP/Snapshot, klik hier.
16-11-2014 - Afscheid van Prins Renevatio en Prinses Muscari.


Na een meer dan fantastisch seizoen werd met weemoed afscheid genomen van Prins Renovatio en Prinses Muscari. Na hun laatste polonaise was het dan toch echt voorbij en gaan Jaap en Marijke ieder op hun eigen manier zich inzetten voor de Keiebijters.