Kei-privé

 

 

Kei-Privé 15/16
 

Wilt u mij iets melden, geheim of niet geheim,

mail het me: keiebijters@keietoeters.nl

Druk op het logo prinsenpaar en je zit weer bovenaan de pagina.
Afscheid van Prins Bombardon en Prinses Pecunia.


Tijdens de meer dan gezellige Prinsbekendmaking op zondagmiddag in Café Van der Geest presenteerden de Keiebijters haar 52e Prinsenpaar Prins Tinus en Prinses Riekie. Jarenlang hebben deze bekendmakingen plaatsgevonden op “de BAVO” en ook Sancta Maria Nu Rivierduinen nagenoeg alle gebouwen heeft laten slopen, was een tijdelijke verhuizing naar het dorp noodzakelijk! De vereniging is al enige jaren in onderhandeling met de gemeente over een nieuw onderkomen.

Na goed overleg met eigenaar Pieter van der Geest en de nodige voorbereidingen kunnen de Keiebijters hun 52e carnavalsjaar ingaan en zal het carnaval in februari 2017 nog gevierd worden in hun prachtige Feesthal op de gebruikelijke locatie. Allereerst werd uiteraard hartelijk afscheid genomen van de 51e Prins der Keiebijters. Na een mooi en bovenal muzikaal jaar komt er een einde aan de regeerperiode van Prins Bombardon en zijn Prinses Pecunia. Als Sjoerd Beelen en Corina Beelen nemen zij weer hun vertrouwde plek als Keietoeter op de sousafoon en penningmeester bij de vereniging in.

Veel verbaasde gezichten waren er bij de presentatie van de nieuwe Prins. De Keitoeters speelden op het podium en van achteruit de zaal kwam Theo Bijlemeer al spelend op zijn sousafoon het café binnengemarcheerd met in zijn kielzog zijn dochter Marieke verkleed als Prinses. Na moeder en zoon als Prinsenpaar was een nieuwe stunt in de maak en wel vader en dochter. Toen ceremoniemeester Ronald Kat dit mooie stel wilde introduceren als nieuwe paar gaf Theo al snel aan er toch niet voor te gaan.

De Keietoeters vieren dit seizoen hun 44-jarig jubileum en zijn daarnaast intensief bezig met het organiseren van het zomerevenement “Toeteren Op De Keien”! Als rasechte Keietoeter heeft dit Theo’s voorkeur. Een noodoplossing was snel voorhanden. Dj deze middag voor de Keiebijters is Martijn, zoon van Theo en broer van Marieke. Hij werd min of meer gesommeerd om de plek van zijn vader als Prins dan maar in te nemen. Broer en zus als Prinsenpaar, alles is mogelijk bij de Keiebijters.

Martijn wilde dit graag doen, maar dan wel met zijn eigen vriendin, die toevallig ook Marieke heet. Als snel betrad zij als Prinses het podium, werd Martijn aangekleed en kon voorzitter Gerard Kuijpers officieel de Prinsenstaf overhandigen aan de nieuwe 52e Prins der Keiebijters. Martijn en Marieke zullen als Prins Tinus en Prinses Riekie voorgaan dit seizoen bij de Keiebijters in de optocht en alle andere activiteiten voor cliënten, bewoners, personeel en vrienden van Het Raamwerk en Rivierduinen.

Felicitaties waren er van alle andere verenigingen uit Kokkerhout, die allemaal hun nieuwe prinsenparen afgevaardigd hadden naar deze middag. Hierna werd de eerste polonaise gelopen door het nieuwe Prinsenpaar en kwam er om 17.11 een officieel eind aan de mooie start van een nieuw seizoen bij de Keiebijters, maar was het nog lang gezellig in Café Van der Geest.

Foto's Marc van der Molen >
Klik hier voor alle foto's van het afscheid en bekendmaking.
Prinsenpaar Keiebijters nog snel even op kraambezoek.

 

Prins Bombardon en Prinses Pecunia, het huidige Prinsenpaar der Keiebijters, zijn als laatste optreden in hun Prinselijkejaar nog snel even op kraambezoek waren gegaan. Eén van hun onderdanen, lid van de commissie OKB (Ondersteunende Keiebijters), Koen Bader en zijn vrouw Sandra, zijn de kersverse ouders geworden van hun pasgeboren zoon Max.

Daarom gingen Prins Bombardon en Prinses Pecunia afgelopen week op kraambezoek bij Koen en Sandra, voordat zij op zondagmiddag 13 november in Café van der Geest afscheid nemen van hun jaar als Prinsenpaar der Keiebijters. De Keiebijters wensen Koen en Sandra heel veel gezondheid en geluk met hun zoon Max nu in hun midden.
Keietoeters winnen 11e Blaasfestijn in Helmond (foto's)


Op zondag 25 september vond de 11e editie van het Blaasfestijn Centrum Helmond plaats. Dit festijn speelt zich af in de gezellige binnenstad van Helmond. Tussen 12.00 uur en 18.00 uur waren maar liefst 17 kapellen meerdere malen te zien en te horen op verschillende podia.

In alle vroegte vertrok een volle bus met Keietoeters en Keiebijters vanuit Noordwijkerhout naar Helmond. Carnavalsvereniging de Keiebijters ontleent zijn naam aan de gelijknamige carnavalsvereniging uit het Brabantse dorp. Er wordt gestreden om twee Gouwen Hellemonders.

Eén trofee gaat mee met de kapel die de meest muzikale herinnering achterlaat bij het Helmondse publiek en één trofee gaat naar de beste leutkapel. Nadat op verschillende plekken in het centrum door alle deelnemers was opgetreden, verzamelden uiteindelijk iedereen zich op de Grote Markt aan het water voor de prijsuitreiking.

Tot grote vreugde van alle mensen uit Noordwijkerhout werden De Keietoeters bekend gemaakt als de winnaar van de beste Leut kapel, met ook veel complimenten van de jury voor de uitstekende muzikaliteit van de Keietoeters.

Na de bekendmaking van de prijzen werd het podium vrijgegeven aan de Keietoeters. In een prachtig laatste optreden werd de Markt omgetoverd tot een groot carnavalsplein waar enthousiast een laatste polonaise werd ingezet.

Daarna werden Keietoeters en fans weer richting bus gedirigeerd en werd de thuisreis aanvaard. In de bus terug naar Noordwijkerhout kon iedereen nog in stilte nagenieten en kon men terugkijken op een prachtige dag.

 
Keietoeters 2e bij blaaskapellenfestival
'Dweilen tussen de plassen' in Leimuiden.

 

Dit weekend zijn op zondag de onvolprezen Keietoeters succesvol 2e geworden bij het blaaskapellenfestival 'Dweilen tussen de plassen' in Leimuiden. In een sterk deelnemersveld (9) wisten zij zich staande te houden en met lovende reacties vanuit het publiek, werd het muzikaleoptreden door de jury met een 2e plaatst beloond (Feesttoeters uit Sassenheim 1e). Het was een ouderwets gezellige middag met deze Noordwijkerhoutse inbreng.
Klik hier voor de foto's van het carnaval 2016.

Prinses Pecunia blust een brandje....

Deze week hebben de Keiebijters de veiligheidsinstructies gehad van de brandweer Noordwijkerhout, Prinses Pecunia gaf het goede voorbeeld en liet zien dat zij de brand snel onder controle kreeg.
Een weekend vol prijzen voor de dansgarde van de Keiebijters.

In het weekend van 16 en 17 januari hadden de dansmariekes van carnavalsvereniging de Keiebijters een vol programma. Op zaterdag 16 januari waren ze al vroeg vertrokken naar Hattemerbroek om mee te doen aan het Tolhekker dansgarde toernooi alwaar de meiden met hun dansen van het podium af spetterden.

Deze goed georganiseerde en zeer gezellige dag werd afgesloten met een 1e plaats voor de solo gardedans van dansmarieke Jolien Hachmang en ook een 1e plaats voor de gardedans van meiden van de maxi dansgarde. Voor de showdans die een uitvoering is van Flashdance the musical, scoorde de meiden een 2e plaats.

Op zondag 17 januari ging de reis naar Nieuwveen voor het jaarlijks terugkerende Plasduikers dansfestival. Ook hier kon de dansgarde laten zien waar zij het hele jaar voor hebben getraind. Toegejuicht door de trainers en begeleiders behaalden de meiden tijdens deze wedstrijd een 5e plaats voor hun gardedans en een 1e plaats voor hun showdans. Met de beoordelingen en de bekers op zak kijken de meiden terug op een geslaagd weekend.

In het volgende seizoen is er weer plaats voor nieuwe dansmariekes. Ben jij ritmisch, dol op dansen en tussen de 7 en 15 jaar oud geef je dan op bij Dansgarde Keiebijters. Dit kan tijdens de carnaval in de Feesthal van de Keiebijters of via dansgarde-keiebijters@hotmail.com.

Klik hier de foto's van Marc vd Molen.

 Prinsenpaar op bezoek bij een aantal Gulle Gevers.

BLOEMENHOEK HET UITZICHT


CAFETARIE HOOGIES


SUZANNE'S FEESTSHOPJOH.WARMERDAM KAAS/VERSSPECIALISTKEURSLAGERIJ KOOT
 

Prins Bombardon en Prinses Pecunia van de Keiebijters maakten afgelopen zaterdag een sponsorrondje in en om Kokkerhout. Samen met hun adjudant Martijn Bijlemeer bracht het Prinsenpaar, zoals ieder jaar weer, een bezoek aan een aantal Gulle Gevers van de Keiebijters.Bezoek aan het boerenfeest van de Tulpkabouters.

Het prinsenpaar en het gevolg hebben een bezoek gebracht aan het supergezellige boerenfeest van  de Tulpkabouters in Bar Madero.
Klik hier voor alle foto's van Marc vd Molen. 

Leidsch Dagblad "Het is nu of nooit voor de Keiebijters"

Als het aan De Keiebijters ligt, wordt volgend jaar de polonaise gelopen in een nieuw clubhuis. De carnavalsvereniging heeft bij de gemeente Noordwijkerhout uitgewerkte plannen ingediend voor een nieuw verenigingsgebouw in en bij het oude Pesthuis op het voormalige Bavoterrein. ,,Ze zouden wel gek zijn als ze hier niet in meegaan.’’

Die laatste woorden zijn van Hans van Teijlingen, de Keiebijter die binnen de club de bouwgroep en huisvestingscommissie aanvoert. Ze zijn niet zo hiërarchisch bij Noordwijkerhouts tweede carnavalsvereniging, maar omdat hij nu eenmaal verstand van zaken heeft - Van Teij-lingen is eigenaar van Bouwbedrijf Van Kampen dat gespecialiseerd is in het opknappen van erfgoed - voert hij namens de vereniging over dit onderwerp het woord.

,,De tijd dringt voor De Keiebijters’’, zegt de Noordwijkerhouter. ,,In juni moeten we uit ons huidige onderkomen, het oude CAT-gebouw, dat daarna direct wordt gesloopt. Eigenlijk staan we met de rug tegen de muur. We hebben een in onze ogen geweldig plan, maar we hebben er wel haast bij. Het is nu of nooit voor De Keiebijters. We praten nu ongeveer twaalf jaar over huisvesting, maar als dit niet doorgaat, dreigt de club om te vallen.’’

Het Pesthuis op het voormalige Bavoterrein speelt een hoofdrol in het plan dat De Keiebijters eind vorige week aan de politiek heeft aangeboden. ,,We willen dat restaureren en er achter, min of meer in het talud, dus voor een groot deel onder het maaiveld, een aanbouw realiseren van 15 bij 25 meter. Het geheel moet het verenigingsgebouw worden van De Keiebijters en van De Dierenhoeve, maar mogelijk dat ook andere verenigingen nog aanhaken’’, vertelt Van Teijlingen.

In de aanpalende Engelse Tuin krijgen de dieren van De Dierenhoeve hun buitenverblijf en ook stallen, volières en dergelijke zijn daar voorzien. Er komen dus geen dieren in het clubgebouw. Dat is bestemd voor vergaderingen, de ontvangst van scholen en de cliënten van Het Raamwerk en Rivierduinen die in de dagbesteding bij De Dierenhoeve werken.

,,En natuurlijk voor onze carnavalsfeesten en andere activiteiten van De Keiebijters. We komen het jaar rond twee keer in de week bij elkaar’’, zegt Van Teijlingen. ,,Dat is wat ons onderscheidt van bijvoorbeeld De Kaninefaaten. Zij doen het vanuit huiskamers, bij ons speelt het clubgebouw een prominente rol in ons bestaan.’’

Voor de carnavalsfeesten zet De Keiebijters elk jaar een tent op, maar dat is in de nieuwe situatie niet meer nodig. Van Teijlingen: ,,We zullen dan wel minder ambitieus moeten zijn. Nu vieren we nog feesten met achthonderd man. Gaat alles door, dan houdt het in het nieuwe onderkomen met vijfhonderd wel op.’’

Over de financiële kanten van het voorstel wil Van Teijlingen nu nog niet in detail treden, maar hij laat wel doorschemeren dat de risico’s voor de gemeente niet al te groot zijn. ,,Wij kunnen het grotendeels zelf financieel dragen. Voor iedereen is het een win-winverhaal. Het vervallen Pesthuis, waar het trouwens ook vijf voor twaalf voor is, wordt opgeknapt, en er komt een mooi gebouw met een sociaal-culturele en maatschappelijke functie. Vandaar dat ik durf te zeggen: ze zouden bij de gemeente wel gek zijn als ze ze hier niet in meegaan.’’

Bron: Leidsch Dagblad
Hof-pedicure voor Prinses Pecunia.

Na een druk weekend had onze prinses Pecunia even een moment voor haar zelf en ging zij voor een pedicure behandeling op bezoek bij pedicure Bianca Smit in de Zilk. Als trouwe klant komt prinses Pecunia al 12 jaar bij Bianca over de vloer en dat was dan ook reden voor de pedicure om de prinses een cadeau te geven. De prinses krijgt een heel carnavalsjaar lang gratis de pedicure behandelingen bij Bianca. Met alle feesten en polonaise's in het verschiet is de prinses erg blij met het cadeau van de hof-pedicure.
Dansmariekes nemen deel aan dansmariekefestival in de Schelft.

Zondag 10 januari gingen in een volle Schelft heel wat beentjes de lucht in op het dansmariekefestival van de Kaninefaaten. Dansgardes van de diverse carnavalsverenigingen uit de regio en zelfs van ver daarbuiten gaven akte de présence.

Alle dansgardes van de Noordwijkerhoutse en Zilkse verenigingen waren dit jaar ook weer compleet aanwezig op deze middag, Duinknijnen, Kaninefaaten en natuurlijk de mini en maxi's van onze eigen Keiebijters. Maar liefst 54 dansen waren er te bewonderen, maar het was geen straf om naar al die mooie, leuke, grappige, spectaculaire optredens te kijken.

Het dansmariekefestival vindt niet in wedstrijdverband plaats, maar is puur bedoeld om de kunsten te vertonen. Een deskundige jury keek echter over de schouders mee en voorzagen de dansmariekes van positieve feedback.
Voor de foto's Marc van der Molen klik hier. JP/Snapshot, klik hier.

Voorafgaand aan het festival komen de Prinsenparen van alle deelnemende verenigingen voor een gezellig koffie- en kennismakingsuurtje bijeen in de toneelzaal van de Schelft. Op de groepsfoto (van JP/Snapshot) kunt ze allemaal bewonderen.
 

Eigenavondje Keiebijters

Over dit 'besloten KB-feessie' valt niet heel veel te melden,
behalve dat de eerste Gebeitelde Kei werd uitgereikt aan
Prins Bombardon en Prinsen Pecunia.
 Prinsenpaar bezoekt nieuwjaarsreceptie Gemeente NWH.

Begin januari brachten het prinsenpaar en hun adjudanten de wensen over aan het gemeentebestuur en de andere carnavalsverenigingen op het gemeentehuis.
 Prinsenuurtje in De Zilk

Al jaren een gezellig informeel uitje in De Zilk.Alle Noordwijkerhoutse en Zilkse Prinsenparen op een rijtje.

Van links naar rechts:
Babyfaaten:
Prins Ratatouille & Prinses Paris
Tulpkabouters:
Prins Geer en Prins Goor
Duinknijnen:
Prins Florus & Prinses Fauna
Keiebijters
Prins Bombardon & Prinses Pecunia
Kaninefaaten:
Prins Habilem & Prinses Atalanta
Dwergknijnen:
Prins Jut & Prinses JulPrins Bombardon & Prinses Pecunia
51ste prinsenpaar der Keiebijters 2015-2016

Zondagmiddag 15 november was het de beurt aan carnavalsvereniging de Keiebijters om als laatste in Kokkerhout, hun nieuwe Prinsenpaar te presenteren aan het nieuwsgierige publiek. Allereerst werd er afscheid genomen van het 50e Prinsenpaar, Prins Stone en Prinses Jagger.

Zij zijn voorgegaan in een prachtig carnavalsjaar en hadden nog graag een jaartje doorgegaan maar The Rolling Stones zongen het al vele malen 'You can’t always get what you want'.... Er was nog wel een verrassing voor Prinses Jagger, de enige echte Mick Jagger, Keith Richard en Ron Wood traden net als bij de bekendmaking nog eenmaal op maar nu met het nummer 'The end'.

Prins Stone werd bij zijn afscheid ontdaan van zijn prinselijke versierselen en daarna mocht hij gelijk weer aan het werk. Hij nam gelijk zijn eerdere taak als ceremoniemeester weer op en kreeg de microfoon van ceremoniemeester Ronald Kat.

Na optredens van de dansmariekes betraden de Keietoeters het podium. De dames in galajurken, de heren in zwart pak. Het was meteen duidelijk, de Prins of Prinses is dit jaar een muzikant (of andersom natuurlijk) Verwarring alom waarbij de ceremoniemeester op zoek moest naar de juiste man/vrouw.

Een muzikale test moest uitsluitsel brengen, er werd een bariton aangereikt en de kapelleden werden gevraagd hier een lied op te spelen. Helaas kon er maar 1 lid van de kapel een fatsoenlijk lied uit dit instrument halen, een prachtig Sinterklaas lied klonk door de zaal.

De nieuwe Prins was gevonden en men wilde al beginnen met het omhangen van de cape toen de bariton opnieuw klonk, dit keer geen Sinterklaas maar een carnavalesk lied. Tja, daar zoeken de Keiebijters natuurlijk naar, een feestnummer!

De man die dit lied ten gehore bracht was Sjoerd Beelen, op de vraag of hij de nieuwe Prins van de Keibijters was antwoordde hij volmondig JA! De nieuwe Prins werd met gejuich begroet en de euforie werd nog groter bij het bekend maken van zijn Prinses, zijn moeder Corina Beelen. Zij zullen het carnaval bij de Keiebijters voorgaan als Prins Bombardon en Prinses Pecunia.

Prins Bombardon speelt sousafoon bij de Keietoeters, Bombardon is een ander woord voor Ringbas, de naam behoeft dus geen verdere uitleg. Hij werkt in het dagelijks leven als leerling persoonlijk begeleider bij Raamwerk locatie Zeehos in Katwijk.

De nieuwe prins heeft als hobby musiceren bij Drumfanfare Altesa en natuurlijk de Keietoeters. ook schuwt hij niet om blaaskapel NixDus te ondersteunen als invaller en heeft hij met St Jeanne d’Arc deelgenomen aan het laatste WMC in Kerkrade. Op BlikopNoordwijkerhout waren afgelopen zomer zijn ervaringen bij de vierdaagse van Nijmegen te lezen.

Prinses Pecunia is penningmeester van de Keiebijters, het Latijnse woord Pecunia betekend geld dus ook deze naam is bijna vanzelfsprekend. Zij werkt in het dagelijks leven als assistent controller bij technische groothandel Mastermate in Delftgauw.

Sinds januari 2015 zijn zij geëmigreerd uit De Zilk en wonen aan de Hortus (Mossenest) in Noordwijkerhout. Als kleinzoon en dochter van Prins Frans en Prinses Nellie, het 20e Prinsenpaar der Keiebijters, is carnaval met de paplepel ingegoten.

Nu het Noordwijkerhoutse kwartet Prinsenparen bekend is blijkt dat Prinselijke geboortegrond het meest vruchtbaar is in De Zilk, Prins Habilem der Kaninefaaten, Prins Florus der Duinknijnen en Prins Bombardon der Keiebijters, geboren Zilkers, ze zijn er groos mee!

Foto's kunt u  vinden bij hoffotograaf Marc vd Molen en bij JP/Snapshot en bij Blik Op Noordwijkerhout. 

15-11-2015 - Afscheid van Prins Stone en Prinses Jagger.


Om 14.41 uur werd er afscheid genomen van het 50e Prinsenpaar, Prins Stone en Prinses Jagger. Zij zijn voorgegaan in een prachtig carnavalsjaar en hadden nog graag een jaartje doorgegaan maar The Rolling Stones zongen het al vele malen 'You can’t always get what you want'.... Er was nog wel een verrassing voor Prinses Jagger, de enige echte Mick Jagger, Keith Richard en Ron Wood traden net als bij de bekendmaking nog eenmaal op maar nu met het nummer 'The end'. Prins Stone werd bij zijn afscheid ontdaan van zijn prinselijke versierselen en daarna mocht hij gelijk weer aan het werk. Hij nam gelijk zijn eerdere taak als ceremoniemeester weer op en kreeg de microfoon van ceremoniemeester Ronald Kat. Daarmee was het ook einde van het 50ste jaar van de Keiebijters.